Přichází období sklizně hrušek a s tím i variace hruškových smoothie! Já jsem si pro vás připravil hruškové smoothie s banánem a jablkem. Ale na úvod nejdříve pozitivní vliv hrušek na naše zdraví. Nejedná se totiž pouze o chutné ovoce, ale také „bombu“ vitamínů!
Hruška patří mezi významné zdroje vitamínu C a také vlákniny. Má nízký obsah cholesterolu a sodíku, který ve vysokých hodnotách může způsobit zdravotní problémy. Co dalšího skrývá tento plod?
- snižuje šance výskytu mozkové mrtvice a krevního tlaku
- chrání srdce
- silný antioxidant
- navazují pocit pohody a zmírňují stres
- nízký glykemický index (mohou konzumovat diabetici)
- snižuje riziko osteoporózy
- prevence rakoviny
- posilují imunitní systém
Recept na hruškové smoothie
Co budeme potřebovat?
- 1 velkou hrušku
- menší jablko
- menší banán
- 1 lžička skořice
- *Lžička směsi zelených superpotravin očistí překyselený organismus
Všechno ovoce nejdříve ze všeho poctivě omyjte a zbavte všech nečistot. Kdo má citlivé střeva, doporučuji jablko a hrušku oloupat. Poté nakrájejte na menší kousky a vložte do smoothie mixéru společně s lžičkou skořice, která dodá smoothie tu pravou chuť! Možná budete potřebovat dolít trochou vody, záleží, jaké použijete ovoce. Ačkoliv těch 100 ml vody to bude chtít vždy 🙂
Nutriční hodnoty smoothie
Výživové hodnoty jsou pouze orientační! Vždy záleží na tom, jak velký hrnek použijete a dokonce i na použitých ingrediencích. Jak je to možné? Výživové hodnoty jednoho druhu ovoce, anebo zeleniny nemusí být stejné z následujících důvodů: odrůda ovoce (zeleniny), čas sklizně (se podepisuje především na obsahu cukru) a místě pěstování.
- Energetická hodnota: 1019 kJ
- Bílkoviny: 2 g
- Sacharidy: 48 g
- Vláknina: 10 g
- Tuky: 1 g